De volgende 9 leerlijnen vormen de ruggengraat gedurende de 4,5 jaar van de beroepsopleiding. Benieuwd naar de volledige inhoud van onze opleiding? In de opleidingsgids vind je alles dat je wilt weten!

Download opleidingsgids 2024

Trauma Healing

In al onze traumalessen staat (werken met) het lichaam en het zenuwstelsel centraal. Je leert over hechting, toepasbare Polyvagaal theorie, regulatie en co-regulatie, pre- en perinatale imprints en Ancestral Healing.

Inner Alchemy

Alchemy: het transformatieproces van metaal naar goud. Ieder mens kan het ‘ruwe materiaal’ dat hij/zij heeft meegekregen gebruiken om zichzelf te transformeren tot een mens met een gouden bewustzijn en belichaamde wijsheid. Je leert over de Karakterstructuren, Hoger Zelf, Lager Zelf, Maskers, schaduwwerk en ook kind-/volwassen-/goddelijk bewustzijn horen bij de kunst van Inner Alchemy.

Universal Wisdom

Binnen deze leerlijn staan kosmische en menselijke basisprincipes centraal zoals: Presence, (Subtiel) Waarnemen, Gezonde Grenzen, Contact, Belichaming, Levenspuls, Zelfinzicht, Intentie en Transmissie.

Facilitator Skills

Deze leerlijn gaat over het faciliteren van transformatiewerk met cliënten, in groepen of in maatschappelijke context. Je leert het eigen therapeut- en facilitatorschap in lessen over Overdrachtsrelaties, Crossdiagnostiek, Practica, Systemisch werken en bijvoorbeeld Multidimensional Alignment.

Conscious Manifestation

Deze leerlijn is overkoepelend aan alle vakken over het manifesteren van de eigen zielsmissie in het aardse leven. Dit vak bieden we zowel aan op zeer aards niveau (professionele praktijkvoering) als op kosmisch niveau (het werken met het creatieveld, bewuste intentie en energetische manifestatie).

Light Medicine

Light medicine omvat alle tools die we aanbieden op het gebied van energiewerk, zoals werken met subtiele aanraking, klankheling, lichttaal, werken met galactische en aardse velden, werken met groepsenergie en het downloaden van licht in het fysieke lichaam.

My body, My Temple

Deze leerlijn gaat over belichaming. Het hele universum is terug te vinden in je lichaam. Een gezond lijf als een gezonde basis, het laten stromen van energie door je systeem. Hieronder vallen de Body Consciousness lessen en specifieke lessen over voeding, lichaamsbewustzijn en natuurgeneeskundige principes.

Chakra Evolution

Deze lessen gaan over de 7 basischakra’s en er zal ook aandacht zijn voor de chakra’s, gelokaliseerd buiten het lichaam, in het energetische veld verbonden met bijvoorbeeld de aarde, de akashavelden, collectieve velden of voorouderlijke velden.

Transformation Circles

In deze circles creëren we samen een sacred space waarin diep transformatiewerk plaats kan vinden, gedragen door het grotere (groeps)veld en begeleidt door de docenten en spaceholders.

Toelatingseisen

Om een praktijk te voeren volgens de normen van de Nederlandse gezondheidsraad en de beroepsverenigingen, moet je zelfstandig kunnen functioneren op HBO niveau. Om te kunnen starten bij School of Life heb je daarom een HAVO/VWO/MBO4 (HBO) vooropleiding nodig en goed te kunnen lezen, schrijven en spreken in de Engelse taal.

Intakegesprek en schrijfopdracht

Op de pagina Inschrijven vind je de volledige inschrijfprocedure. Hier kun je een afspraak maken voor een intakegesprek, de eerste stap van de inschrijving! Je ontvangt daarvoor een schrijfopdracht, waarin je aan de hand van enkele vragen jouw biografie en motivatie beschrijft. Tijdens de intake nemen we alle tijd om met jou te onderzoeken of School of Life bij je past. Voel je welkom!

Oriëntatieworkshops

Deze workshops vormen de perfecte gelegenheid om te ontdekken of School of Life jouw volgende stap is. Maak kennis met de docent(en) en laat je verrassen!

Schrijf je in voor een oriëntatieworkshop!