Inschrijven opleiding levenstherapie

 

 

Stap 1: Voorbereiding

Om een praktijk te voeren volgens de normen van de Nederlandse gezondheidsraad en de beroepsverenigingen, moet je zelfstandig kunnen functioneren op HBO niveau. Om in te stromen in het eerste jaar heb je daarom een van de volgende vooropleidingen nodig: HAVO/VWO/ MBO4/ HBO/WO.

Voordat jij je inschrijft vinden wij het fijn als je eerst onze opleidingsgids hebt doorgenomen. Deze kan je vinden op de website.

Stap 2: Inschrijfformulier nieuwe studenten

In dit formulier deel je naast jouw persoonsgegevens ook een gezondheidsverklaring, een disclaimer en jouw voorkeursdata voor het intakegesprek.  Je ontvangt na het indienen van je aanvraag voor inschrijving van ons secretariaat een mail met bevestiging van een afspraak voor het intakegesprek en de factuur. De kosten voor het intakegesprek zijn € 195 (btw vrij).

Inschrijfformulier nieuwe studenten

Stap 3: Voorbereidende schrijfopdracht 

Na inschrijving start je met het maken van de intakeopdracht. Deze opdracht is een eerste kennismaking en School of Life kijkt naar het instapniveau van zelfinzicht waarmee je de opleiding gaat beginnen en de basis voor het intakegesprek. In deze opdracht beschrijf je aan de hand van enkele vragen jouw levensachtergrond, jouw motivatie en verwachtingen van je studie bij School of Life.  Dit document komt samen met jouw inschrijfformulier in jouw dossier na toelating. Als je niet start, zullen wij de gegevens indien gewenst verwijderen uit ons archief.

Opdracht intakegesprek

Stap 4: Het intakegesprek

Na het inleveren van de opdracht (uiterlijk 5 werkdagen voor het gesprek) heb je een intakegesprek met twee van onze docenten/therapeuten. Tijdens dit gesprek bespreek je samen de inhoud van de schrijfopdracht, maar bovenal staat tijdens dit gesprek centraal of School of Life de juiste opleiding is voor jou op dit moment in je leven. De docenten kijken of de intensiviteit en de inhoud van de opleiding bij jou passen en jij hebt de ruimte om vragen in te brengen. Aan het einde van het gesprek wordt door zowel de docenten als door jou, de keuze gemaakt voor het wel of niet starten van de opleiding, op dit moment in je leven. Dit gesprek zal plaatsvinden in Utrecht of Almere. School of Life geeft er de voorkeur aan, als eerste kennismaking, om dit ‘live’ te doen.

Stap 5: Voltooien van de inschrijving  + eerste betaling

Is er tijdens het intakegesprek besloten dat jij dit jaar zult starten aan de beroepsopleiding levenstherapie?  Dan ontvang je na dit gesprek van het secretariaat een factuur.  De inschrijving is voltooid wanneer de (eerste) betaling van het opleidingsgeld binnen is. Wil je gebruik maken van betaling in termijnen, vul dan het onderstaande SEPA-incasso machtingsformulier in.

SEPA- Incasso machtiging 2024

Stap 6: Je gaat beginnen!

Je ontvangt dan van ons de informatie die je nodig hebt om te starten een uitnodiging voor onze online leeromgeving.

Zodra alle eerstejaars inschrijvingen binnen zijn en het schooljaar bijna van start gaat, ontvang je hier jouw jaarplanning, jouw rooster, het leeswerk, de studentenlijst en een smoelenboek.