Inschrijven opleiding 2023

BELANGRIJK: inschrijven voor het nieuwe schooljaar kan vanaf  september 2022 tot en met 23 januari 2023.

Het nieuwe opleidingsjaar start op 4 maart 2023.

De Inschrijfprocedure

 

Stap 1: Voorbereiding

Om een praktijk te voeren volgens de normen van de Nederlandse gezondheidsraad en de beroepsverenigingen, moet je zelfstandig kunnen functioneren op HBO niveau. Om in te stromen in het eerste jaar heb je daarom een van de volgende vooropleidingen nodig: HAVO/VWO/ MBO4/ HBO/WO.

Voordat jij je inschrijft vinden wij het fijn als je eerst onze opleidingsgids en beroepsprofiel hebt doorgenomen. Deze kan je vinden op de website.

Stap 2: Aanvragen van een intakegesprek

Je kunt hieronder een intakegesprek aanvragen. Je ontvangt dan van het secretariaat een mail voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek, de factuur, de schrijfopdracht en disclaimer & gezondheidsverklaring. De kosten voor de intake zijn € 200 (btw vrij).

Stap 3: Schrijfopdracht + gezondheidsverklaring + foto

Deze opdracht is een eerste kennismaking en School of Life kijkt naar het instapniveau van zelfinzicht waarmee je de opleiding gaat beginnen. In deze opdracht beschrijf je aan de hand van enkele vragen jouw levensachtergrond, jouw motivatie en verwachtingen van je studie bij School of Life. Ook vragen we je om een Gezondheidsverklaring in te vullen en een recente foto mee te sturen. Deze drie documenten komen in jouw dossier na toelating. Als je niet start, zullen wij de gegevens indien gewenst verwijderen uit ons archief.

Stap 4: Het intakegesprek

Na het inleveren van de schrijfopdracht, een foto en de gezondheidsverklaring, doe je een intakegesprek met twee van onze docenten. Tijdens dit gesprek bespreek je samen de inhoud van de schrijfopdracht, maar bovenal staat tijdens dit gesprek centraal of School of Life de juiste opleiding is voor jou op dit moment in je leven. De docenten kijken of de intensiviteit en de inhoud van de opleiding bij jou passen en jij hebt de ruimte om vragen in te brengen. Aan het einde van het gesprek wordt door zowel de docenten als door jou, de keuze gemaakt voor het wel of niet starten van de opleiding. Dit gesprek zal plaatsvinden in Utrecht of Almere. School of Life geeft er de voorkeur aan, als eerste kennismaking, om dit ‘live’ te doen.

Stap 5: Het inschrijfformulier

Na het intakegesprek vul je het Inschrijfformulier 2023 in. Hierop kun je aangeven of je het opleidingsgeld in een keer wilt overmaken of dat je ons machtigt voor een periodieke automatische incasso en dat je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden.

Je kunt het inschrijfformulier online invullen en rechtsboven met het pijltje het ingevulde pdf bestand downloaden. Graag ontvangen wij dan de gedownloade pdf via de mail.

Je kunt de machtiging digitaal ondertekenen en downloaden als pdf via Adobe Sign.

Als dit niet lukt kan je ook de formulieren uitprinten en een fotokopie terugmailen. Beide graag naar: secretariaat@schooloflife.nl.

Stap 5: Voltooien van de inschrijving  + eerste betaling

Na de inschrijving ontvang je van het secretariaat een factuur. Heb je bij ons een oriëntatieworkshop gevolgd? Geef dit even aan bij je inschrijving, dan wordt dit deelname geld verrekent op de factuur van het opleidingsgeld. De inschrijving is voltooid wanneer de (eerste) betaling van het opleidingsgeld binnen is. Je ontvangt dan van ons de informatie die je nodig hebt om te starten zoals de boekenlijst en de locatiegegevens.

Stap 6: Je gaat beginnen!

Je wordt via het secretariaat uitgenodigd voor het forum.  Zodra alle eerstejaars inschrijvingen binnen zijn en het schooljaar bijna van start gaat, ontvang je hier jouw jaarplanning, jouw rooster, het leeswerk, de studentenlijst en een smoelenboek.