Coronamaatregelen en School of Life

School of Life in coronatijd

Net als ieder ander bedrijf hebben ook wij te maken met maatregelen als gevolg van de corona crisis. We hebben tot op heden ons onderwijs kunnen voortzetten en zijn daar erg dankbaar voor. We hebben tijdens de eerste lockdown met succes een hybride versie van het lesrooster kunnen maken, met deels online en deels live lessen op een andere locatie. Omdat wij onder contactberoepen vallen, mogen we elkaar aanraken in therapeutische oefensituaties.

Ook hebben we de studenten extra webinars aangeboden over online werken met een cliënt en over werken met een cliënt op afstand. Zo konden toch alle cliënt-sessies tussen de lesweken in doorgaan en hebben de studenten naast de gebruikelijke vaardigheden ook een extra vaardigheid geleerd.

De meeste lesblokken in 2021 konden gewoon live doorgaan op locatie De Poort of op alternatieve locaties.

Met deze ervaringen op zak, gaan wij met het volste vertrouwen de toekomst tegemoet.

 

Gaan de opleidingen en workshops van 2021/2022 sowieso door?

Wij laten al ons opleidingsaanbod gewoon doorgaan. Afhankelijk van het advies van het RIVM zullen wij online, gedeeltelijk online (hybride) of fysiek bij elkaar komen.

Verdere ontwikkelingen

Wij hebben de intentie om zoveel mogelijk live bij elkaar te blijven komen, zolang dit mogelijk is en met verantwoordelijkheid voor ieders gezondheid.

Wij zijn solidair aan ieders waarheid en stimuleren onze studenten altijd om  keuzes te maken vanuit hun hart en persoonlijke waarheid, met integriteit voor het IK en het WIJ.

Ook zijn wij afhankelijk van onze locaties. Wij verblijven al jaren met veel liefde op de Poort en zij ontvangen ons met de grootste gastvrijheid. Op dit moment zijn we welkom op de Poort met een geldige QR code, waarvoor ongevaccineerde studenten zich eenmalig laten testen voor aankomst op de Poort.

Indien de overheid besluit tot het uitvoeren van de 2G maatregel en onze vaste locaties daar ook aan gebonden zijn, zullen wij op zoek gaan naar alternatieve mogelijkheden (zoals andere locaties en hybride lesvormen).

School of Life update februari 2022

Hieronder de grootste aanpassingen in ons onderwijs die nu geldend zijn:

  • Wij zijn welkom op De Poort met een geldige QR code (dat betekent een eenmalige test voor ongevaccineerde studenten bij aankomst op locatie)
  • Tijdens onze lessen, waarin therapeutische vaardigheden centraal staan, zijn mondkapjes niet verplicht en mogen we elkaar aanraken.
  • We ventileren de ruimtes zoveel mogelijk.
  • In alle ruimtes zijn hygiene middelen en mondkapjes (voor degenen die daarvoor graag kiezen) beschikbaar.
  • In oefensituaties waarbij we elkaar aan mogen raken, houden we rekening met elkaar wensen en gevoelens. Er is altijd gelegenheid tot de vrijwillige keuze om in zo’n situatie een mondkapje te dragen.

 

  • Bij onze live workshops zijn mondkapjes en het houden van afstand niet verplicht. Wel vragen we deelnemers met mogelijke coronaverschijnselen om een negatieve test te overleggen. En natuurlijk houden we ook in deze situaties rekening met elkaars wensen en zijn mondkapjes en hygiënemiddelen beschikbaar.