Docenten

Ingrid Groenen

Directeur, senior docent integrale diagnostiek, psycho-energetische vorming, therapeutische technieken, transpersoonlijke bewustwording en healing, mentor, supervisor en casusleider.

Ingrid Groenen is directeur en mede oprichter sinds 2006 van School of Life Nederland. Zij werkt als levenstherapeut, healer en coach. Daarvoor was zij ruim 25 jaar actief als trainer en adviseur op het gebied van management – en communicatieprocessen in organisaties. Na haar studie culturele antropologie/ontwikkelings sociologie aan de UvA, is zij afgestudeerd aan de Barbara Brennan School of Healing in USA. Daarnaast volgde zij trainingen op het gebied van bewustzijn, healing en therapie zoals: Attachment Psychotherapy and Trauma, bij Center for Intentional Living, USA en Advanced Relational Energyhealing, bij Dean Ramsden USA. Deze inzichten heeft zij verder verdiept door haar vierjarige opleiding bij Jason Shulman aan de School for Nondual Healing and Awakening, USA. Haar grote passie is het begeleiden van mensen naar eenheid met zichzelf, het transformeren van de obstakels die dat contact in de weg staan en komen tot het leveren van een bijdrage aan een nieuwe maatschappij verbonden wij- cultuur.  Zij studeert sinds vier jaar bij Thomas Huebl in Duitsland, een spiritueel leraar bij wie zij momenteel de training Collective and Intergenerational Trauma Integration volgt.

www.ingridgroenen.nl

Emmy Verlaak

Docent healing & reading, hoger zintuiglijke waarneming, mentor, supervisor en casusleider

Emmy Verlaak is healer, coach, trainer en psychotherapeut (volgens de Duitse wet voor Heilpraktiker). Zij komt oorspronkelijk uit Belgie, maar sinds 20 jaar woont ze in het zuiden van Duitsland aan de Bodensee. Ze is directeur van de PSIAM Akademie in Ludwigshafen en biedt met haar instituut diverse therapeutische opleidingen aan. Ook geeft zij internationale management trainingen. Zij volgde diverse opleidingen op het gebied van healing, therapie en bewustzijn, zoals de healing en therapieopleiding aan de Europese Snowlion School en vervolgens Attachment Psychotherapy and Trauma bij Center for Intentional Living (CIL). Emmy heeft een integratieve kijk op de wereld en vindt het heerlijk om mensen op persoonlijk en professioneel vlak in hun veranderingsproces te begeleiden. Zij heeft een praktijk voor therapie en coaching in Ludwigshafen.

www.psiam.de

Enrique Arellano Farias

Docent Lichaamsgerichte therapie, proceswerk en groepstherapie, emotional body work, trauma healing, mentor, casusleider en supervisor.

Enrique Arellano Farias is psychotherapeut, healer en opleider. Hij is lid van de European Association for Body Psychotherapy (EABP). Oorspronkelijk afkomstig uit Mexico leeft en werkt hij nu met zijn vrouw en 2 zoons in Barcelona, Spanje, waar hij tevens Uitgeverij Editorial Eleftheria heeft opgezet. Zijn therapeutische opleiding en training achtergrond is veelzijdig en omvat: Barbara Brennan School of Healing (BBSH) in Miami, Core Energetics Therapy , en PBSP Therapy. Hij is tevens Teacher of Cultivating the Emotional Balance ( van Allan Wallace en Dr Paul Ekman) . Ook studeerde hij Internal Family Systems en Advanced Experiential Dynamic Psychotherapy (AEDP).

www.enriquearellanofarias.com

Milou van Dueren den Hollander

Docent reading technieken, healing, coaching & counseling, mentor en supervisor, casusleider, scriptiebegeleider.

Milou studeerde Mysticisme en Westerse Esoterie aan de Universiteit van Amsterdam vervolgde haar opleiding tot Levenstherapeut bij School of Life.  Zij heeft een eigen praktijk voor levenstherapie in Amsterdam. Zij werkt als jongerencoach en trainer. Zij geeft daarnaast al geruime tijd les in de Workshop Chakra psychologie en Intuïtieve Waarneming van school of Life, plus de workshop Healing & Zelfbewustwording.

Tessa Visch

Docent Healingtechnieken, energiedynamiek, anatomie van de afweer, scriptiebegeleider.

Tessa Visch studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschap en Human Resource Management. Aansluitend volgde zij de beroepsopleiding Levenstherapie aan School of Life. Sindsdien werkt ze als Levenstherapeut in haar eigen praktijk in Utrecht. Daarnaast werkte zij de afgelopen 5 jaar als trainer voor de intensieve workshops van School of Life en was zij docent in andere spiritueel energetische trainingen.

Samen met anderen heeft ze het jongeren platform Young Masters Global opgericht. Hier werkt ze met jongvolwassenen aan het herkennen van hun eigen meesterschap en aan het vormgeven van nieuwe manieren van leven gefundeerd op co-creatie, liefde en overvloed. Samen met haar partner heeft zij bewustzijnscentrum De Creatie Ruimte opgezet in Utrecht, waar ruimtes worden verhuurd aan mensen die meerwaarde creëren in hun werk en op deze wijze bijdragen aan een mooie wereld voor iedereen.

www.tessavisch.com

Florentine van Vollenhoven

Docent natuurgeneeskunde, natuurlijke behandelwijzen, voeding en gezondheid

Florentine van Vollenhoven was bijna 20 jaar hoofdvakdocent Westerse Natuurgeneeskunde en docent Complementaire Voeding en Hydrotherapie aan de Academie Natuurlijke Geneeswijzen Noord-Nederland. Sinds 2011 is zij verbonden aan School of Life. Zij is gastdocent in vitaliteit bij Pensioen in Zicht trainingen. Ze was als teamlid verbonden aan SISC Nederland voor het internationaal onderzoek naar het effect van familieopstellingen op een aantal chronische ziektebeelden. Zij heeft de healingopleiding gevolgd bij TranceArt Academie. In Ruinen heeft zij haar eigen Praktijk voor Natuurgeneeskunde en jaarlijks begeleidt zij haar Reinigings- & Ontspanningskuurweken op verschillende locaties.

Een menselijk wezen vormt een deel van het geheel. De mens ervaart zichzelf als iets dat van de rest is afgescheiden, een soort optisch bedrog van zijn bewustzijn. Deze illusie vormt een gevangenis voor ons, beperkt ons tot onze persoonlijke verlangens, ons persoonlijk besef van tijd en ruimte. Het is onze verantwoordelijkheid onszelf van deze illusie te bevrijden en alle levende wezens en de gehele natuur te omhelzen – vrij naar Einstein

www.fvanvollenhoven.nl

Achiel van Tienen

Docent Praktisch werken in cliënt relaties met thema’s van karakterstructuren

Achiel van Tienen is Core energetisch therapeut sinds 2001 en senior docent, supervisor en leertherapeut aan het Nederlands Instituut Core Energetica. Tevens geef ik les aan internationale Core energetische instituten. Ik ben opgeleid in Berlijn en deed een Post Graduate in New York. Daarnaast ben ik relatietherapeut (Embodied Couples Work). Na 20 jaar –in verschillende jobs-  als verpleegkundige en manager in de gezondheidszorg realiseer ik nu meer en meer wat ik miste: een holistische benadering. Ik ontdekte 25 jaar geleden Core energetica. In een persoonlijke zoektocht kwam ik erachter dat deze methode mij letterlijk en figuurlijk meer vrijheid in mijn leven bracht. Ik ben er gebiologeerd en geïntrigeerd door geraakt. Na een tweejarige Core energetische training in Nederland en de vierjarige opleiding in Berlijn heb ik mijn praktijk opgebouwd. Ik werk met individuele cliënten, heb twee groepen met een vrouwelijke collega en werk met paren. Twee keer per jaar geef ik een mannenworkshop. De laatste tien jaar geef ik ook les (een jongensdroom is hierdoor vervuld). Ik werk graag met het lijf als kompas; om het enorme potentieel aan energie en plezier uit te nodigen en uit te dagen. Het voelt voor mij als een eer dat ik dit werk mag doen. Het voelt als een voorrecht om te delen van wat ik weet en wie ik ben.

Gary Joplin

Docent Qualities of Energy Movement, Lichaamsgerichte therapie, groeptherapie

Gary Joplin is healer, lichaamsgericht therapeut en groepsproces leider. Hij heeft een unieke individuele en multidimensionele benadering van ‘embodiment’. Door zijn achtergrond en training als professioneel danser, is zijn werkwijze intrinsiek gekoppeld aan het verbinden van body, mind & spirit. Zijn werk vormt ook een brug tussen de werelden van kunst en healing.  Hij is afkomstig uit USA en woont en werkt in Freiburg, Duitsland. In zijn training met groepen gebruikt hij diverse technieken zoals: Feldenkreis, Gyrokinesis, Yoga, theater en dans.  Gary studeert en werkt sinds 8 jaar met Thomas Hubl, een spiritueel leraar, waar hij trainingen en retreats begeleidt door middel van therapeutisch lichaamswerk. Ook leidt hij workshops in Europa, Israel en USA in body-mind awareness en bewustwording van subtiele energie.

www.garyjoplin.com

Joanne van Wijgerden

Docent Multi-dimensional healing Universal Energy Field

Joanne van Wijgerden is opleider en trainer en werkt sinds 1987 als therapeut. Zij is haar werk begonnen als bio-energetica therapeute in combinatie met coaching- en organisatieadvieswerk direct na haar academische opleiding. In 1998 is zij na een gedwongen periode van rust door ME, begonnen met het ontwikkelen van de Healing Arts Liquid Light Frequencies. Dit zijn lichtfrequenties gevangen in water (remedies) die mensen helpen bij bewustzijnsontwikkeling en verbinding met hun eigen bron van heelheid. Het maken van de remedies heeft haar eigen bewustzijnsontwikkeling enorm vergroot omdat de remedies haar in alle velden van fijnstoffelijk gewaarzijn brengen met alle wezens die in die dimensies thuis horen.

www.healingarts.nl

Rose Jansen

Docent Praktisch Werken met Psychopathologie (PWP)

Rose Jansen werkt ruim 10 jaar als psycholoog, Journey Therapeut, NLP trainer, Creation Coach. Zij geeft sinds 2014 les in Psychosociale Basiskennis voor Con Amore opleidingen. In 2006 volgde zij bij Brendon Bays in Engeland de opleiding tot Journey Therapeut en werkt nu als Internationaal Spiritueel Business Coach voor Create Academy in Amsterdam. Zij geeft ondermeer trainingen in mindset en ondernemerschap aan therapeuten en coaches.

www.createcoaching.nl

Corinne van den Bergh-Raat

Casusleider

Corinne van den Bergh is logopedist, spraak- en taalpatholoog in een academisch ziekenhuis en healer en volgt momenteel de opleiding tot core energetisch therapeut. Zij heeft intensieve meditatie en spiritualiteitscursussen gevolgd bij Jan Geurtz. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor levenstherapie in Amsterdam.

Zij is cultureel geïnteresseerd en is een gepassioneerd beeldhouwster.

www.coressence.nl

Ton van der Kroon

Gastdocent Nieuwe Tijds Bewustzijn

Ton van der Kroon is therapeut en coach en geeft trainingen, workshops en lezingen op het gebied van persoonlijke bewustwording en spiritualiteit. Hij is initiatiefnemer van het netwerk voor mannenwerkers in Nederland en Belgie. Ook organiseert hij reizen voor lichtwerkers naar Ethiopie, Ibiza en sinds 13 jaar een Healing Conferentie in Jericho en Jeruzalem. Samen met Ingrid Groenen geeft hij in 2017 en 2018 in Gaza trauma trainingen. Hij doet tevens onderzoek naar oude mythologische verhalen en spirituele tradities. Hij werkte de afgelopen 10 jaar met trainers en acteurs in Gaza en publiceerde diverse romans zoals Het Labyrint van de Tijd, De Zevende Poort en De Meesters van Shambala.

www.tonvanderkroon.nl

Ine Mager

Mentorteam derde jaar

Ine Mager is lichaamsgerichte therapeut en healer. Zij heeft een eigen praktijk “Vertrouwen in Groei” in Maastricht, na dertig jaar werken in een Vrouwenopvang in Leiden. Opleiding: Neo-Reichiaanse Therapie, Postural Integration en Integrative Energy Therapy bij Snowlion School. Zij is daarnaast actief in het organiseren, trainen en begeleiden van dialoogcirkels. Verder houdt zij van dansen en wandelen in het prachtige Limburgse Heuvelland.

www.vertrouweningroei.nl

Senta Beckers

Mentorteam vierde jaar, scriptiebegeleider

Levenstherapeut en Creator. Senta studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Naast theater zijn bewustwording en energiewerk haar grote passie. Ze volgde diverse trainingen op spiritueel, energetisch vlak en studeerde af aan School of Life. Senta heeft haar eigen praktijk voor Levenstherapie you Experiencing You waar ze mensen begeleidt vanuit hun ware zelf te leven. Ook ontwikkelt zij diverse co-creatie workshops met kunst, body consciousness en spiritualiteit.

www.youexperiencingyou.nl

Debbie Smit- van Melzen

Mentorteam tweede jaar

Levenstherapeut en ondernemer. Debbie begon met haar studie in Nieuw Zeeland en studeerde wiskunde en Engels aan de Universiteit van Auckland. Bij terugkeer in Nederland is zij verder gegaan op het Hout en Meubileringscollege voor de opleiding interieur adviseur. Na enkele jaren te hebben gewerkt in het bedrijfsleven als adviseur, startte ze met een studie Pedagogiek en Didactiek. Zij stond gedurende 5 jaar voor de klas als docent op het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. Ook zette zij samen met haar man een interieurbouwbedrijf op. Zij volgde jarenlang cursussen bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit.  Tevens is zij afgestudeerd levenstherapeut van School of Life. Debbie heeft een eigen praktijk voor levenstherapie in Middelburg en organiseert workshop.

www.debbiesmitlevenstherapie.nl

Secretariaat

Hannah Nijland

Tentamen Coördinator en Management assistentie