Docenten

Ingrid Groenen

Senior docent integrale diagnostiek, psycho-energetische vorming, therapeutische technieken, transpersoonlijke bewustwording en healing, mentor, supervisor en casusleider.

Ingrid Groenen heeft in 2005 School of Life opgericht. Zij werkt als levenstherapeut, healer, coach en counselor. Daarvoor was zij ruim 25 jaar actief als trainer en adviseur op het gebied van management – en communicatieprocessen in organisaties. Na haar studie culturele antropologie/ontwikkelings sociologie aan de UvA, is zij afgestudeerd aan de Barbara Brennan School of Healing in USA. Daarnaast volgde zij trainingen op het gebied van bewustzijn, healing en therapie zoals: Attachment Psychotherapy and Trauma, bij Center for Intentional Living, USA en Advanced Relational Energyhealing, bij Dean Ramsden USA. Deze inzichten heeft zij verder verdiept door haar vierjarige opleiding bij Jason Shulman aan de School for Nondual Healing and Awakening, USA. Haar grote passie is het begeleiden van mensen naar eenheid met zichzelf, het transformeren van de obstakels die dat contact in de weg staan en komen tot het leveren van een bijdrage aan een nieuwe maatschappij verbonden wij- cultuur.  Zij studeert sinds zes jaar bij Thomas Huebl in Duitsland, aan de Academy of Inner Science, waar zij momenteel trainingen Collective and Intergenerational Trauma Integration volgt.

www.ingridgroenen.nl

Tessa Visch

Mede-Eigenaar School of Life. Docent Healingtechnieken, energiedynamiek, anatomie van de afweer, subtiele waarneming, mentor, supervisor en scriptiebegeleider.

Tessa Visch studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschap en Human Resource Management. Aansluitend volgde zij de beroepsopleiding Levenstherapie aan School of Life. Sindsdien werkt ze als Levenstherapeut in haar eigen praktijk in Utrecht en Almere. Daarnaast werkte zij sinds 2012 als trainer voor de intensieve workshops van School of Life en was zij docent en student in andere spiritueel energetische trainingen en opleidingen.

Samen met Milou van Dueren den Hollander heeft ze de bewustzijnschool Generation Intuition opgericht. Hier werkt ze met jongvolwassenen aan het herkennen van hun eigen meesterschap en aan het vormgeven van nieuwe manieren van leven gefundeerd op co-creatie, liefde en overvloed. Sinds 2020 is Tessa Visch mede-eigenaar en directeur van School of Life.

www.tessavisch.com

Milou van Dueren den Hollander

Mede- eigenaar School of Life,  Docent reading technieken, healing, coaching & counseling, procesbegeleiding, mentor en supervisor, casusleider, scriptiebegeleider.

Milou studeerde Mysticisme en Westerse Esoterie aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgde haar opleiding tot Levenstherapeut bij School of Life.  Zij heeft een eigen praktijk voor levenstherapie in Almere. Zij werkt als jongerencoach en trainer en heeft in de afgelopen tien jaar van bewustzijnswerk haar passie gemaakt. Sinds 2020 is Milou mede-eigenaar en directeur van School of Life.

www.milouvanduerendenhollander.nl

Dorrit Huppes

Mede-eigenaar, stagebegeleider, space keeper en toekomst-visionair School of Life

Dorrit Huppes is gespecialiseerd in het veld van conceptie, zwangerschap en geboorte en kijkt graag naar hoe deze pre-natale periode ons leven beïnvloedt.  Dorrit begeleid  vrouwen en stellen die zich bewust willen voorbereiden op de conceptie, zwangerschap, geboorte, en het contact met hun kindje. Ze heeft haar praktijk in Haarlem. Sinds 2020 is Dorrit mede-eigenaar en directeur van School of Life en houdt zij zich vooral bezig met het ontwikkelen van de visie en lange termijn intenties.

www.dorrithuppes.nl

Gary Joplin

Docent Belichaming, Energetische Beweging, Lichaamsgerichte therapie, procesbegeleiding

Gary Joplin is healer, lichaamsgericht therapeut en groepsproces leider. Hij heeft een unieke individuele en multidimensionele benadering van ‘embodiment’. Door zijn achtergrond en training als professioneel danser, is zijn werkwijze intrinsiek gekoppeld aan het verbinden van body, mind & spirit. Zijn werk vormt ook een brug tussen de werelden van kunst en healing.  Hij is afkomstig uit USA en woont en werkt in Freiburg, Duitsland. In zijn training met groepen gebruikt hij diverse technieken zoals: Feldenkreis, Gyrokinesis, Yoga, theater en dans.  Gary studeert en werkt sinds 8 jaar met Thomas Hubl, een spiritueel leraar, waar hij trainingen en retreats begeleidt door middel van therapeutisch lichaamswerk. Ook leidt hij workshops in Europa, Israel en USA in body-mind awareness en bewustwording van subtiele energie.

www.garyjoplin.com

Emmy Verlaak

Docent healing & reading, hoger zintuiglijke waarneming, transparante communicatie, counseling, mentor, supervisor en sCase Client examinator.

Emmy Verlaak is healer, coach, trainer en psychotherapeut (volgens de Duitse wet voor Heilpraktiker). Zij komt oorspronkelijk uit Belgie, maar sinds 20 jaar woont ze in het zuiden van Duitsland aan de Bodensee. Ze is directeur van de PSIAM Akademie in Ludwigshafen en biedt met haar instituut diverse therapeutische opleidingen aan. Ook geeft zij internationale management trainingen. Zij volgde diverse opleidingen op het gebied van healing, therapie en bewustzijn, zoals de healing en therapieopleiding aan de Europese Snowlion School en vervolgens Attachment Psychotherapy and Trauma bij Center for Intentional Living (CIL). Emmy heeft een integratieve kijk op de wereld en vindt het heerlijk om mensen op persoonlijk en professioneel vlak in hun veranderingsproces te begeleiden. Zij heeft een praktijk voor therapie en coaching in Ludwigshafen.

www.psiam.de

Senta Beckers

Project Manager, Mentor, stagecoördinator, docent & scriptiebegeleider.

Levenstherapeut en creator Senta studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Naast theater zijn bewustwording en energiewerk haar grote passie. Ze volgde diverse trainingen op spiritueel, energetisch vlak en studeerde af aan School of Life. Senta heeft haar eigen praktijk voor Levenstherapie you Experiencing You waar ze mensen begeleidt vanuit hun ware zelf te leven. Ook ontwikkelt zij diverse co-creatie workshops met kunst, body consciousness en spiritualiteit. Ze werkt al jaren als trainer voor de workshops van School of Life en is sinds 2020 ook achter de schermen onmisbaar als projectmanager.

www.youexperiencingyou.nl

Debbie Smit- van Melzen

Mentorteam eerste jaar, docent Anatomie van de Afweer en Chakrapsychologie, procesbegeleider

Levenstherapeut en ondernemer. Debbie begon met haar studie in Nieuw Zeeland en studeerde wiskunde en Engels aan de Universiteit van Auckland. Bij terugkeer in Nederland is zij verder gegaan op het Hout en Meubileringscollege voor de opleiding interieur adviseur. Na enkele jaren te hebben gewerkt in het bedrijfsleven als adviseur, startte ze met een studie Pedagogiek en Didactiek. Zij stond gedurende 5 jaar voor de klas als docent op het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. Ook zette zij samen met haar man een interieurbouwbedrijf op. Zij volgde jarenlang cursussen bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit.  Tevens is zij afgestudeerd levenstherapeut van School of Life. Debbie heeft een eigen praktijk voor levenstherapie in Middelburg en organiseert workshop.

www.debbiesmitlevenstherapie.nl

Florentine van Vollenhoven

Docent natuurgeneeskunde, natuurlijke behandelwijzen, voeding en gezondheid

Florentine van Vollenhoven was bijna 20 jaar hoofdvakdocent Westerse Natuurgeneeskunde en docent Complementaire Voeding en Hydrotherapie aan de Academie Natuurlijke Geneeswijzen Noord-Nederland. Sinds 2011 is zij verbonden aan School of Life. Zij is gastdocent in vitaliteit bij Pensioen in Zicht trainingen. Ze was als teamlid verbonden aan SISC Nederland voor het internationaal onderzoek naar het effect van familieopstellingen op een aantal chronische ziektebeelden. Zij heeft de healingopleiding gevolgd bij TranceArt Academie. In Ruinen heeft zij haar eigen Praktijk voor Natuurgeneeskunde en jaarlijks begeleidt zij haar Reinigings- & Ontspanningskuurweken op verschillende locaties. Zij is auteur van het boek  : ‘Verbasing over verzuring‘ over het zuur-basenprincipe in de Complementaire Geneeskunde, en het effect van een gezonde leefstijl op levensduur, vitaliteit en gezondheid.

Een menselijk wezen vormt een deel van het geheel. De mens ervaart zichzelf als iets dat van de rest is afgescheiden, een soort optisch bedrog van zijn bewustzijn. Deze illusie vormt een gevangenis voor ons, beperkt ons tot onze persoonlijke verlangens, ons persoonlijk besef van tijd en ruimte. Het is onze verantwoordelijkheid onszelf van deze illusie te bevrijden en alle levende wezens en de gehele natuur te omhelzen – vrij naar Einstein

www.fvanvollenhoven.nl

Joanne van Wijgerden

Docent Multi dimensionele healingtechnieken en seksualiteit

Joanne van Wijgerden is opleider en trainer en werkt sinds 1987 als therapeut. Zij is haar werk begonnen als bio-energetica therapeute in combinatie met coaching- en organisatieadvieswerk direct na haar academische opleiding. In 1998 is zij na een gedwongen periode van rust door ME, begonnen met het ontwikkelen van de Healing Arts Liquid Light Frequencies. Dit zijn lichtfrequenties gevangen in water (remedies) die mensen helpen bij bewustzijnsontwikkeling en verbinding met hun eigen bron van heelheid. Het maken van de remedies heeft haar eigen bewustzijnsontwikkeling enorm vergroot omdat de remedies haar in alle velden van fijnstoffelijk gewaarzijn brengen met alle wezens die in die dimensies thuis horen.

www.healingarts.nl

Rose Jansen

Docent Praktisch Werken met Psychopathologie (PWP)

Rose Jansen werkt ruim 10 jaar als psycholoog, Journey Therapeut, NLP trainer, Creation Coach. Zij geeft sinds 2014 les in Psychosociale Basiskennis voor Con Amore opleidingen. In 2006 volgde zij bij Brendon Bays in Engeland de opleiding tot Journey Therapeut en werkt nu als Internationaal Spiritueel Business Coach voor Create Academy in Amsterdam. Zij geeft ondermeer trainingen in mindset en ondernemerschap aan therapeuten en coaches.

www.createcoaching.nl

Corinne van den Bergh-Raat

Case client examinator

Corinne van den Bergh is logopedist, spraak- en taalpatholoog in een academisch ziekenhuis en healer en volgde de opleiding tot core energetisch therapeut. Zij heeft intensieve meditatie en spiritualiteitscursussen gevolgd bij Jan Geurtz. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor levenstherapie in Amsterdam.

Zij is cultureel geïnteresseerd en is een gepassioneerd beeldhouwster.

www.coressence.nl

Ton van der Kroon

Gastdocent Nieuwe Tijds Bewustzijn

Ton van der Kroon is therapeut en coach en geeft trainingen, workshops en lezingen op het gebied van persoonlijke bewustwording en spiritualiteit. Hij is initiatiefnemer van het netwerk voor mannenwerkers in Nederland en Belgie. Ook organiseert hij reizen voor lichtwerkers naar Ethiopie, Ibiza en sinds 13 jaar een Healing Conferentie in Jericho en Jeruzalem. Samen met Ingrid Groenen geeft hij in 2017 en 2018 in Gaza trauma trainingen. Hij doet tevens onderzoek naar oude mythologische verhalen en spirituele tradities. Hij werkte de afgelopen 10 jaar met trainers en acteurs in Gaza en publiceerde diverse romans zoals Het Labyrint van de Tijd, De Zevende Poort en De Meesters van Shambala.

www.tonvanderkroon.nl

Ine Mager

Mentorteam derde jaar

Ine Mager is lichaamsgerichte therapeut en healer. Zij heeft een eigen praktijk “Vertrouwen in Groei” in Maastricht, na dertig jaar werken in een Vrouwenopvang in Leiden. Opleiding: Neo-Reichiaanse Therapie, Postural Integration en Integrative Energy Therapy bij Snowlion School. Zij is daarnaast actief in het organiseren, trainen en begeleiden van dialoogcirkels. Verder houdt zij van dansen en wandelen in het prachtige Limburgse Heuvelland.

www.vertrouweningroei.nl

Secretariaat

Hannah Nijland

Tentamen Coördinator en Management assistentie