Chakra Psychologie & Zelfbewustwording 2019

De chakra’s zijn energiepunten in het lichaam, die je kunt zien als de motoren die jouw systeem draaiende houden. Elk chakra heeft een ander werkingsveld in het lichaam en is verbonden aan specifieke thema’s. Door het bewustzijn te vergroten over het functioneren van onze chakra’s, komen we veel te weten over ons functioneren in het dagelijks leven. Oude patronen worden helder en kunnen worden losgelaten en vervangen door datgene waar we wezenlijk naar verlangen.

In deze workshop krijg je een theoretische achtergrond en ga je onderzoeken in jezelf en met elkaar wat jouw chakra’s je te zeggen hebben. Leren luisteren naar de taal van je lichaam vormt het begin van een magische reis door de lagen van het Zelf.

Naast een introductie van het energielichaam, ga je elke avond een van de chakra’s onderzoeken. Je krijgt een theoretisch kader over het chakra en gaat vervolgens in groepjes aan de slag om te werken met de thematiek. Tijdens de lesvrije weken ontvang je kleine zelfreflectie opdrachten ter verdieping en integratie van de chakra thematiek. Daarnaast vragen we om enkele hoofdstukken van de leesstof te verwerken. Indien je in aanmerking wil komen voor het Certificaat is aanwezigheid, betrokkenheid en deelname aan de multiple choice toets verplicht. Deze toets maak je online.

Data: 2019
Deze workshop bestaat uit 9 lessen totaal; alle lessen op dinsdagavond als volgt:

Start op DINSDAG 24 september 2019, dan als volgt:  8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december 2019, 15 januari en 28 januari 2020.

Tijd: Alle avonden van 19.00-21.45 uur (inloop 18.45 uur)

Locatie:
Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 Amsterdam (nabij Vondelpark)

Kosten:
€ 595 (ex literatuur) BTW vrij.

Docenten:

Tessa Visch en Senta Beckers

 

Resultaat:
Deze workshop geeft ondersteuning om meer in contact te komen met jouw persoonlijke flow en innerlijke wijsheid. Na afloop van deze workshop ben je bekend met het chakrasysteem vanuit de theorie en de ervaring. Je bewustzijn over je eigen energieveld wordt vergroot. Hierdoor komt je energielichaam in beweging zodat je lichaam meer in balans kan komen en nieuwe mogelijkheden zich kunnen openen in jouw leven.

Lesinhoud:

 • Theoretische kennis van chakra’s en ervaren van deze chakra’s in het eigen leven en lichaam.
 • Verbanden kunnen leggen tussen vroege kindontwikkelingen en gedragspatronen nu.
 • Energiewerk door middel van lichaamsgerichte oefeningen; individueel en in duo’s.
 • De basisprincipes van chakra waarneming.
 • Praktische oefeningen om energie waar te nemen en te kunnen laten stromen.
 • Je start je persoonlijke chakrahealing intentieboekje.
 • Er wordt verder gewerkt met geleide meditatie, intentionaliteit, oefengroep, (lichte) beweging, klank, visualisaties, schrijfopdrachten, lees/huiswerkopdrachten & sharing.

Literatuurlijst

 • Anodea Judith: Handboek Chakrapsychologie en
 • Anodea Judith: Chakrawerkboek/ Werkboek Chakra ( beide versies zijn bruikbaar)
 • Brene Brown: De moed van imperfectie
 • Artikel: Pamela Kribbe, Valkuilen op weg naar het healerschap, ( wordt toegezonden).

Over onze Trainers

Tessa Visch
Levenstherapeut en docent

Tessa Visch studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschap en HRM. Aansluitend volgde zij de beroepsopleiding Levenstherapie aan School of Life. Sindsdien werkt ze als Levenstherapeut in haar eigen praktijk in Utrecht. Daarnaast was zij de vijf afgelopen jaren als trainer verbonden aan de workshops van School of Life en werkt zij momenteel tevens als mentor en docent Healing aan de beroepsopleiding.
Samen met anderen heeft ze het jongeren platform Young Masters Global opgericht. Hier werkt ze met jongvolwassenen aan het herkennen van hun eigen meesterschap en aan het vormgeven van nieuwe manieren van leven gefundeerd op co-creatie, liefde en overvloed. Samen met haar partner heeft zij bewustzijnscentrum De Creatie Ruimte opgezet in Utrecht, voor mensen die meerwaarde creëren in hun werk en op deze wijze bijdragen aan een mooie wereld voor iedereen.

Senta Beckers
Levenstherapeut en Creator

Senta Beckers studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en volgde daarnaast diverse trainingen voor bewustwording en energetisch werk. In 2017 studeerde zij af aan de Beroepsopleiding Levenstherapie van School of Life. Zij heeft haar eigen Praktijk voor Levenstherapie in Holten en is daarnaast werkzaam in het theater. In beide vakgebieden begeleidt ze mensen in het dieper verbinden met de creatieve en scheppende levensenergie. Senta werkt met passie aan het tot uitdrukking brengen van de manifestaties die uit de verbinding met de bron en het authentieke Zelf willen voortvloeien.

Inschrijven

Geslacht*: manvrouw

Factuur gegevens

Alleen in te vullen indien anders dan hierboven

Annuleren

Schriftelijk annuleren
In geval van annuleren willen wij het risico als volgt delen. De deelnemer betaalt tot twaalf weken voor aanvang € 85 administratiekosten. Van twaalf weken voor aanvang tot aanvang 75% van de cursuskosten en vanaf de aanvangsdatum het volledige cursusbedrag. U kunt ook een plaatsvervanger benoemen.

Ik heb het volledige bedrag overgemaakt op Triodos bank IBAN: NL 96 TRIO 0781448352 van School of Life, te Haarlem.

Ik ga akkoord met de annuleringsvoorwaarden en met de algemene voorwaarden.